Pitesti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie in Pitesti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina). LIVRAREA SE FACE PRIN CURIERAT.
https://produsecuratat.ro/shop/

Geologia diamantelor

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 8 luni si 3 saptamani
Vizualizari
934

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Geologia este o știință iar gemologia este o ramură a geologiei. Gemologia este veriga care face legătura între știință și bussines-Science to Bussines. Este cunoscut faptul că diamantele sunt foarte valoroase din punct de vedere comercial cu toate acestea mai puțin de 30% din totalitatea diamantelor prezintă proprietăți gemologice superioare ideale pentru a putea fi șlefuite și fațetate.

Odată cu dezvoltarea internetului, a telefoniei mobile, a digitalizării în paralel cu dezvoltarea producției de pietre prețioase sintetice, culoare sau claritate modificată și îmbunătățită, interesul pentru pietrele prețioase a crescut exponențial. Datorită acestui fapt cercetarea și înțelegerea originii proprietățiilor diamantelor au dobândit noi valențe.

Formarea diamantelor


Din punct de vedere geologic diamantele se formează în litosfera terestră la aproximativ 150 de kilometri (90 de mile) adâncime, la o temperatură de cca. 1100-12000 C (2000 - 2200 grade Fahrenheit) și la o presiune ridicată de aproximativ 328 854 de kilograme/2,54 cm2 (725.000 de pounds/lbs) cu un timp de expunere limitat.

La nivel global sunt clasificate aproximativ 7000 de tipuri de roci de kimberlite și lamproite, acestea fiind precursorii minereului diamantifer. Dintre aceste roci de kimberlite și lamproite, mai mult de 3000 dintre acestea se exploatează din Africa.

Dintre cele 7000 de tipuri de roci intruzive cunoscute, aproximativ 1000 dintre acestea conțin diamante (C).
Dintre acestea doar 67 dintre rocile intruzive sunt optime din punct de vedere economic pentru a fi șlefuite și fațetate.

https://www.centrulgemologicroman.ro