Pitesti

Coenzima Q

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 7 luni si 1 saptamana
Vizualizari
157

Voteaza & Distribuie

Prezentare

In urma cercetarilor ce priveau persoanele cu boli de inima, a fost descoperita coenzima Q, moment din care aceasta a inceput sa fie valorificata. Specialistii au constatat ca lipsa acestei coenzime din organismul uman poate provoca afectiuni precum angina pectorala, hipertensiune arteriala, tahicardie, palpitatii, aritmie. Totodata, in urma biopsiilor pacientilor afectati de boli coronariene s-a descoperit ca acestia prezentau un deficit de coenzima Q de pana la 75%.

Tratamentul bazat pe coenzima Q a fost deja adoptat in sistemul medical oficial din SUA. Se pare ca doctorii prescriu bolnavilor cardiaci tratamente ce contin 150 mg coenzima Q/zi. Acestea dau rezultate dupa aproximativ o luna, lucru mai mult decat imbucurator. Tot in urma cercetarilor s-a constatat ca persoanele inaintate in varsta au nevoie de o cantitate mai mare de coenzima Q. Asadar, la persoanele ce au trecut de 50 de ani, tratamentul e completat de suplimentele necesare.

In ce priveste raspandirea coenzimei Q, aceasta se gaseste atat in stare naturala cat si prelucrata, sub forma de pastile, comercializate in farmacii. Chiar daca un tratament farmaceutic pare mai sigur si mai comod, apeleaza mai bine la surse naturale de coenzima Q:
- usturoi (consumat zilnic)
- mic dejun ce contine lactate si cereale macinate acasa
- fructe si legume cu continut bogat de seleniu.

Printre alimentele cele mai bogate in coenzima Q se numara pestele gras, spanacul, alunele si nucile. Consuma-le cu incredere ori de cate ori organismul tau prezinta carente de coenzima Q.