Pitesti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie in Pitesti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina). LIVRAREA SE FACE PRIN CURIERAT.
https://produsecuratat.ro/shop/

Ghidul începătorului pentru pariuri pe curse de cai

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 5 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1110

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Foarte populare în Marea Britanie și în alte țări din Occident, pariurile pe curse de cai reprezintă încă o necunoscută pentru mulți români. Totuși, această disciplină de nișă merită abordată, întrucât generează multe emoții și satisfacții.

Agențiile online licențiate de Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc au în oferte astfel de curse. Nimeni nu îți poate spune cum să câștigi la pariuri pe competițiile ecvestre, însă este de ajutor o introducere în specificul acestor pariuri.

Cele mai întâlnite tipuri de curse de cai sunt cele de galop (când jocheul se află în șa, pe cal) și trap (când calul trage un atelaj în care se află driverul). Această disciplină este diferită substanțial de alte sporturi. Prin urmare, și elementele urmărite în analizarea evenimentelor sunt altele.

Suprafața pistei este foarte importantă


În primul rând, trebuie avută în vedere suprafața pe care are loc competiția. Ca și la tenis, unde fiecare sportiv preferă zgura, iarba sau cimentul, unii cai aleargă mai bine pe nisip, alții pe iarbă, alții pe gazon artificial. Preferințele sunt ușor de identificat prin analizarea rezultatelor anterioare. Un cal care a avut rezultate foarte bune pe iarbă nu poate fi favorit atunci când concurează prima oară pe nisip.

Trebuie multă atenție, pentru că agențiile obișnuiesc să stabilească favoriți falși în cursele de cai (acordă cota cea mai mică pentru concurenții care au doar aparent șanse mari să câștige).

Ca și alergătorii din atletism, unii cai au un sprint bun, dar obosesc repede, în timp ce alții nu pornesc „ca din pușcă”, însă pot ține ritmul un timp îndelungat. De acest lucru trebuie ținut cont atunci când este analizată o cursă din perspectiva distanței de la start la finiș. Categoria calului se poate schimba o dată cu înaintarea în vârstă, în sensul că un sprinter poate deveni mai bun la curse de anduranță.

Un alt aspect foarte important pentru analizarea unor astfel de evenimente este că un cal care are performanțe este promovat la o categorie superioară, în timp ce concurenții cu rezultate slabe „retrogradează”. Calul promovat va avea o cotă destul de mică la victorie, pentru că are numai succese în ultima perioadă, însă este o cotă falsă, pentru că el va concura împotriva unor cai mai buni. La fotbal, liderul din Liga a 2-a nu poate avea cotă mai bună decât o echipă de la mijlocul clasamentului din primul eșalon.

Caii nu aleargă de unii singuri, ci sunt coordonați de un jocheu. Iată un alt element care intră în calcul. Un cal bun nu poate da rezultate ideale dacă face echipă cu un jocheu nepriceput. Sau, chiar dacă jocheul și calul au valoare, e greu de crezut că vor câștiga prima cursă susținută împreună. Echipa se sudează în timp.

Tipuri de cote și cele mai populare piețe


După ce am trasat coordonatele principale ale analizării unei curse de cai, să trecem la chestiuni mai tehnice. Pariurile de acest tip beneficiază de două tipuri de cote: cote fixe și Starting Price (SP).

Prima categorie este afișată cu puține minute înainte de începerea cursei, în timp ce „prețul de start” este disponibil încă din momentul introducerii evenimentului în oferta agenției. Cine mizează pe SP poate avea surpriza să vadă că valoarea afișată la start este mai mare. Totuși, cei mai mulți bookmakeri iau în considerare cota cea mai bună pentru selecția respectivă.

Cele mai populare pariuri sunt cele Each Way (E/W): jumătate din miză este plasată pe câștigarea cursei, iar cealaltă jumătate pe clasarea pe locuri inferioare. Cotele și marja locului ocupat variază în funcție de numărul de participanți (pentru 2-4 cai, opțiunea E/W nu este activă):

  • 5-7 participanți – calul pe care se mizează trebuie să termine pe locul 1 sau 2;
  • 8+ participanți – calul trebuie să termine cursa pe locurile 1-3;
  • 12-15 participanți (cursă de tip handicap – favoritul are o greutate atașată) - calul trebuie să termine pe locurile 1-3;
  • 16+ participanți (cursa de tip handicap) - calul trebuie să termine pe locurile 1-4;

Un alt pariu folosit des de pasionați este „Cover - 2 locuri” – se mizează că un cal termină pe primele două locuri, iar biletul este câștigat pe întreaga miză dacă participantul se clasează pe locul 1 sau pe locul 2. Există și pariuri Cover pe 3 sau 4 pe locuri, dar cotele sunt mai mici.

Iată și alte piețe populare:

  • Forecast / primii 2 cai care trec linia de sosire în ordinea exactă;
  • Reverse Forecast / primii 2 cai care trec linia de sosire în orice ordine;
  • Tricast / primii 3 în ordinea exactă;
  • Reverse Tricast / primii 3 în orice ordine.

Se pot plasa și bilete cu mai multe selecții, cu condiția ca pronosticurile să fie din evenimente diferite. De asemenea, există varianta „Daily Double”, pariul prin care pot fi aleși câștigătorii a două curse succesive. Pick 3/ Pick 4 este un pariu similar cu Daily Double, în care se fac combinații de trei sau patru curse succesive.

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Pitesti - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro