Pitesti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie in Pitesti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina). LIVRAREA SE FACE PRIN CURIERAT.
https://produsecuratat.ro/shop/

Liceului Tehnologic Dimitrie Dima

Liceului Tehnologic Dimitrie Dima

Detalii scoala / liceu / colegiu

Adresa
Pitesti, Strada Razboieni, nr. 35
Telefon
0248642441
Web
https://dimitriedimapitesti.ro
Categorie
Scoli / Licee / Colegii
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Vizualizari
283

Voteaza & Distribuie

Prezentare scoala / liceu / colegiu

Liceului Tehnologic Dimitrie Dima din Pitești
  • În anul 1876 s-a născut viitorul constructor Dimitrie Dima. A locuit pe strada Sfânta Vineri din Pitești.
  • În anul 1899 obține diploma de inginer constructor la Universitatea Tehnică Ducală din Darmastadt (Germania). Pentru aprecierea de care s-a bucurat a fost ales președintele „Asociației studenților de origine latină” din Germania.
  • În anul 1903, după întoarcerea în țară, devine membru al „ Societății Politehnice Române”.
  • În anul 1908, împreună cu inginerul Tiberiu Eremie (celebru prin construcțiile monumentale: Arcul de Triumf, Catedralele din Timișoara și Orăștie, etc.) și savantul Gogu Constantinescu (părintele sonicității), a înființat societatea de construcții „ Beton și fier”, prima de acest fel din țară.
  • La 28 aprilie 1911, Consiliul Comunal Pitești a hotărât realizarea unui sistem stabil de iluminat pentru întregul oraș. Ca urmare, în ziua de 25 mai 1912, s-a constituit Societatea Anonimă de Electricitate Pitești (SAEP). Uzina Electrică, existentă și astăzi, este construită sub conducerea inginerului piteștean Dimitrie Dima.

Filtre scoala / liceu / colegiu

Tip institutie: Institutii de invatamant de stat
Tip locatie: De stat

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Pitesti - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro